O selu

Rekonstrukcija ruiniranog sela sa nekadašnjim kamenim kućama je jedinstven projekat u Crnoj Gori. Kao takav, ovaj projekat nudi budućim vlasnicima prostrane i luksuzne domove, vile i apartmane, izgrađene u tradicionalnom stilu. Vodilo se računa da nove kuce odišu autentičnošću tradicionalnog stila, tako da su one renovirane sa posebnom pažnjom na detaljima.

Smešteno na zanimljivoj lokaciji, nedaleko od granice Crne Gore sa republikom Hrvatskom i nedaleko od Dubrovačkog aerodroma, selo Lučići je tipično za ovu regiju. Selo se nalazi u brdima, na samo 2km od mora, iznad Herceg Novog (odnosno Igala). Lučići su oduvek imali jake veze sa morem-prvi žitelji ovog sela su bili pomorci i ribari.

Nažalost, stanovnici su počeli sve više da napuštaju ovo selo, odlazeći u gradove, tokom pedestih godina prošlog veka. Nekada su vikendom dolazili i uživali u čistom vazduhu, negujući svoje bašte i održavajući svoje domove. Vremenom, nekadašnji žitelji prestali da se vraćaju i selo je počelo polako da propada, a kuće da se pretvaraju u ruševine.
Iz sela Lučići pruža se divan pogled na more, na sam ulaz Boko-kotorskog zaliva, što mu omogućava njegova odlična pozicija, visoko u brdu. Divan pogled i prizor samog sela koji odiše tradicijom originalne arhitekture, bili su dovoljan razlog za sadasnjeg vlasnika da se odluci na rekonstrukciju čitavog sela i izgradi jedan zasebni kompleks sa kamenim kućama i bogatim sadržajem, do koga se dolazi privatnim putem. Rekonstrukcija sela je pažljivo planirana do poslednjeg detalja kako bi se postigao utisak jedne zatvorene zajednice i kako bi svako ko boravi u ovom selu mogao da uziva u svojoj privatnosti. Osnovna ideja investitora je bila da se zadrže postojece prirodne lepote i prepoznatljivi elementi, sve ono sto daje jedinstven karakter ovom selu, kao što su predivni kameni lukovi, otvoreni trgovi i terase, pešačke staze i aleje zasadjene drvećem, a sve to zaokruženo spektakularnim pogledom...