" U trenutku radjanja naše planete najlepši kontakt zemlje i mora bio je na crnogorskom primorju"
Lord Bajron, pesnik

Crna Gora: dragulj Jadranske obale

Slikovita Crna Gora smeštena je izmedju Hrvatske na severo-zapadu, Albanije na jugu i Italije preko Jadranskog mora.

Najveće bogatstvo ove zemlje su njene prirodne lepote, koje njen narod sa ponosom čuva. Ova mala država ima samo 620.000 stanovnika, a duž morske obale (300km) nalaze se prelepe plaže i skrivene uvale, mali primorski gradovi prepuni istorije, okruženi predivnim i zapanjujućim pejzažom.

Crna Goru odlikuje blaga mediteranska klima na Primorju, koja traje i do 8 meseci godišnje, a obilne snežne padavine tokom zime na severu u planinskom delu zemlje, što čini Crnu Goru sve popularnijom, letnjom i zimskom turističkom destinacijom tokom cele godine. Iako potvrdjena kao u atraktivna letnja turistička destinacija, turisti se sve više odlučuju da provedu svoje zimske odmore u nekom od skijaških centara u Crnoj Gori.
Zbog sve većeg interesovanja inostranih posetilaca, do Crne Gore se lako stiže redovnim letovima sa većine većih evropskih aerodroma. Jedan od poslednjih nerazvijenih krajeva Mediterana, slikovito crnogorsko primorje, već je privuklo neke od velikih odmaralista sa pet i šest zvezdica, kao sto su Banjan Tri i Aman, na Svetom Stefanu i veoma popularna marina Porto Montegro u Tivtu.

Postoje brojni razlozi što ova zemlja postaje moderna destinacija: spektakularni pejzaži, slikoviti gradovi i mesta, gostoljubivi stanovnici, odlična klima, kao i niz sportskih, rekreativnih i kulturnih aktivnosti koje ima u svojoj ponudi, a sve kako bi svojim gostima različitih ukusa pružila nezaboravno iskustvo.