Lokacija

Na ulazu u Boku Kotorsku, zvanično jednom od najlepših zaliva sveta, u podnožju planine Orjen, nalazi se grad Herceg Novi, popularna destinacija za domaće i strane turiste. Herceg Novi je poznat kao grad umetnika i pesnika.

Herceg Novi je popularan upravo zbog svojih istorijskih znamenitosti, kao sto su kula Forte Mare ( sagradjena davne 1392.godine), crkva "Arhandjela Mihajla" na trgu Belavista u centru grada, Gradski muzej... Takodje je poznat kao zdravstveni centar gde se nalazi Institut za rehabilitaciju, veoma poznato lekovito blato, kao i izvori mineralne vode.
Na obližnjem poluostrvu Luštica nalaze se prelepe plaže i veoma slikovite, jedne od najlepših u Crnoj Gori, do kojih se vrlo lako dolazi kratkom vožnjom malim brodom preko Boko-kotorskog zaliva.

Više od 250 vrsta egzotičnih biljaka , donesenih sa različitih kontinenata, raste upravo na području Herceg Novog, što ga čini jedinstvenom botaničkom baštom. U toku godine, u Herceg Novom se odžavaju razni kulturni dogadjaji pod okriljem Kulturnog centra, osnovanog 1992.godine (Festival Mimoze, Aprilske pozorišne svečanosti, muzički i filmski festival...)